Stage lopen op de recruitment afdeling

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hi, mijn naam is Anna. Ik ben 21 jaar en ik ben tweedejaars Human Resource Management (HRM) student op de Hogeschool Utrecht en ik loop sinds september stage bij Online-Bijles.com op de recruitmentafdeling. 

 

stage-anna

 

De zoektocht naar een stage

Voor mijn stage was ik op zoek naar relevant werk. Werk dat bij mijn persoonlijkheid en bij mijn studie past. Ik zocht een stage gericht op Human Resources binnen een bedrijf waarbij formaliteit en informaliteit voor mijn gevoel in balans is. Ik zocht op het internet, op LinkedIn en Indeed. Ik kon niet vinden wat ik precies zocht, totdat ik de vacature van Online-Bijles.com tegenkwam. De vacature sprak mij meteen aan en ik las het meerdere keren door. De sfeer die beschreven werd, het werk dat gedaan moest worden en het soort bedrijf sprak mij meteen aan. Bingo, dacht ik! 

 

Uiteindelijk heb ik de stage gekregen die ik wilde, waar ik naar zocht en die bij mij past!

 

Mijn stage werkzaamheden

Ik ben dus werkzaam op de recruitmentafdeling bij Online-Bijles.com. Dit houdt in dat ik, samen met mijn collega’s, werk aan de werving en selectie van toekomstige bijlescoaches. Mijn dag begint met de mails beantwoorden. Online-Bijles.com is enorm aan het groeien, dus de mailbox staat altijd vol! 

Daarnaast controleer ik de telefoon op whatsapp berichten, zodat ik alle vragen beantwoord. Ook houd ik mij bezig met het selecteren van de toekomstige coaches. Nadat een sollicitatie binnen is controleer ik of de sollicitant voldoet aan onze eisen. En daarnaast voer ik ook sollicitatiegesprekken.

Het sollicitatiegesprek is voor mij een van de leukste elementen. Door het voeren van sollicitatiegesprekken leer ik mensen kennen, leer ik nieuwe dingen en kom ik in contact met toekomstige coaches. Naast het ‘serieuze’ gedeelte van het sollicitatiegesprek is er ruimte om ook te praten over interesses, hobby’s en bezigheden. Mijn nieuwsgierigheid leidt tot allerlei vragen die ik aan sollicitanten kan en wil vragen. Je kan naar mijn mening niet nieuwsgierig genoeg zijn.

De recruitmentafdeling werkt natuurlijk niet alleen. Samen met mijn collega’s van de inplanafdeling en Employer Branding zorgen wij er als één team voor dat Online-Bijles.com haar missie blijft realiseren, namelijk: ‘Unieke bijlessen van hoge kwaliteit en afgestemd op de behoefte van ieder kind’.  

 

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Online-Bijles.com is een jong, fijn en groeiend bedrijf en dit bedrijf bevat geweldige mensen. De sfeer is altijd warm. Ik had vanaf het begin het gevoel dat ik thuis hoorde tussen mijn collega’s. Je kan praten of serieuze dingen, maar ook over je weekend. Ik heb altijd het gevoel dat ik mijn ei kwijt kan bij iedereen. Mijn collega’s luisteren naar mij, ze horen mij en ze laten mij lachen. De sfeer is voor mij te omschrijven als speels. Af en toe een grap of een prank komt zeker dagelijks voor. ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’. Dat is het nom van Online-Bijles.com op kantoor. 

 

anna-coffee

 

Naast het lachen en gieren zijn er natuurlijk ook zat serieuze momenten op kantoor. Online-Bijles.com groeit enorm, dus wij hebben regelmatig (corona-proof) vergaderingen en bijeenkomsten. Dit komt wekelijks voor, omdat iedereen op de hoogte moet zijn van de veranderingen en de groei.

De recruitmentafdeling heeft elke donderdag een vergadering. In deze vergadering bespreken wij de groei en de voortgang van onze projecten, geven wij elkaar feedback en gaan wij graag met elkaar in overleg. Praten is enorm belangrijk, want je moet duidelijk kunnen maken wat je bedoelt en wat je wil bereiken. Aan het eind van de vergadering is er een samenvatting van wat er besproken is. Dit zorgt voor duidelijkheid en overzicht. 

Ik ben stage gaan lopen bij Online-Bijles.com, omdat ik een bedrijf zocht waar ik kan groeien op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Ik moet nog veel leren en ik weet zeker dat ik bij Online-Bijles.com mezelf kan ontplooien. Deze groei gaat geleidelijk en dat betekent dat ik elke week een kleine stap zie richting de persoon die ik wil worden. Online-Bijles.com geeft mij de kansen en de ruimte om te leren, te proberen en te doen! 

 

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Onze laatste blogs

vmbo Aardrijkskunde

vmbo Aardrijkskunde

Aardrijkskunde op het vmbo Aardrijkskunde is een vak dat een bijzondere lijn bewandelt. We rekenen het niet volledig tot de exacte vakken

Trustpilot cijfer

Geïnteresseerd in onze diensten?

We helpen uw kind graag bij het vinden van de beste examencoach. Gegarandeerd een goed eindcijfer en geen stress meer voor de examens.

En o ja, u zit natuurlijk nergens aan vast.